web analytics

Mec treceg kola F grupe LP u kojem se u Francuskoj sastaju ekipe Lila i Bajerna.
Lil: Nekadasnji prvak Francuske trenutno se nalazi na posljednjoj poziciji u ovoj grupi bez osvojenih bodova. U prvom kolu na domacem terenu ugostili su ekipu Bate-a i dozivjeli neprijatno iznenadjenje, porazeni su visokim rezultatom 1:3. Nakon toga uslijedilo je gostovanje kod Valencije. Ocekivali su da bi se mogli vratiti makar sa bodom, ali eto i Valencija je uspjela slaviti rezultatom 2:0. Ni u domacem prvenstvu im ne cvjetaju ruze, tek su na 11 poziciji.
Bajern: Njemacki viceprvak se trenutno nalazi na iznenadjucoj trecoj poziciji sa jednom pobjedom i jednim porazom. U prvom kolu na domacoj Alianz Areni ugostili su ekipu Valencije i pobjedili je rezultatom 2:1. Nakon toga uslijedilo je gostovanje u Bjelorusiji gdje su svi navijaci Bajern, ali i mnogi drugi prije meca upisali vec novu pobjedu Bajeru, ali gle cuda, ekipa Bate-a se pobrinula za iznenadjenje i slavili su moze se reci visokim rezultatom, bilo je 3:1 za domacina.
Ova dva tima se dosad nisu susretala. Lil svakako da u ovoj utakmici trazi prve bodove i priliku da se iskupi pred svojim navijacima. Bajern nakon jos jedne rutinske pobjede u prvenstvu gdje im jos uvijek niko nije uzeo bod dolazi ovdje da se ponovo vrati u vrh grupe. U ovom mecu bih prednost dao gostu jer smatram da su dosta kvalitetnija momcad od domacina sto ce nadam se pokazati sutra.

Facebook