web analytics

U poslednjem, 19. kolu prvog dela šampionata Francuske snage će odmeriti Bastija i Nansi. Biće to derbi začelja jer je Bastija trenutno 16. sa 19 bodova, dok je Nansi poslednjeplasirana ekipa na tabeli sa svega 11 poena.
Odmah da napomenem da se meč neće igrati na Korzici, već na neutralnom terenu u Ginjonu. Razlog je taj što su navijači Bastije na meču protiv Marseja (koji je inače zbog ranije kazne bio odigran pred praznim tribinama) bili ispred samog stadiona, gde su izazivali neredene bacajući petarde i dimne bombe. Pošto su bili upozoreni od strane fudbalske federacije Francuske da ne smeju da budu ni u blizini stadiona, usledila je nova kazna, ovoga puta još oštrija.
Iako je 3 boda udaljena od zone ispadanja, Bastija se nalazi u vrlo lošoj formi. Svega jedna pobeda u prethodnih 7 prvenstvenih mečeva i vrlo ubedljiv poraz od prošlog vikende u Monpeljeu (0:4), potpuno su obezvredili uspešan start sezone koji su Korzikanci imali. Nemogućnost da igraju pred svojim navijačima na Korzici gde je uvek uzavrela atmosfera, te činjenica da će im faliti 3 važna fudbalera i na ovom meču (Gael Angoula, Yannich Cahuzac i Sylvain Marchal) nikako ih ne stavlja za favorite na ovom meču, iako je protivnik slabašni Nansi.
Da se ovaj meč recimo igrao pre nekih mesec dana i na Korzici ja ne bih imao nikakve dileme oko pobednika. Međutim, stvari su se dosta promenile od tada i čini mi se da Nansi ima više nego realne šanse da pobedi na ovom meču. Ipak, ja ću se odlučiti za nešto sigurniji tip (X2), a hrabrijima preporučujem da odigraju čistu dvojku na nekom riskantnijem tiketu. Dojave

Facebook