web analytics

Na programu je 4-to kolo u drugoj ligi Finske. OPS Oulu, ugostice AC Oulu.
OPS se nalazi na trecem mestu tabele, sa pobedom i remijem uz utakmicu manje. Povratnici su su u drugoj ligi, nakon cetiri sezona, pa je sasvim realno da se bore za opstanak, ali sumnjam da imaju kvalitet za eventualnu borbu oko ulaska u visi rang, odnosno Prvu ligu.
AC Oulu je zauzeo prvo mesto na tabeli, nakon kiksa Honke u proslom kolu. Tri pobeda, sve su bile minimalne, ali bitno je da se pobedjuje, pa kojim god rezultatom bilo. Uz Honku, eventualno Jaro, AC oulu je glavni kandidat za prvo ili drugo mesto, kako bi uspeo da dodje do cilja, odnosno promocije.
Prednost dajem gostima, ipak su poznatiji i iskusniji, pa smatram da je i kvalitet na njihovoj strani, i da ovakve utakmice moraju dobijati, pogotovo na pocetku, kako bi napravili solidnu bodovnu razliku i kasnije igrali mirnije i bez velikog pritiska.
Nemam sta preterano da dodam, sem da je pre pocetka sezone, u okviru kupa, OPS gubio ubedljivo, cak jednu 9:0 od strane ROPS-a, ali opet je mnogo. Sa druge strane, AC Oulu je gubio tesno, a upravo je sa laganih 4:0, slavio protiv danasnjeg rivala u utakmici odigranoj krajem januara. Mozda je nesto i izmenjeno od tad, nije to bilo pravo merilo, ali svakako je da je AC kvalitetniji, sa mnogo vecim ambicijama, te verujem da se moze nadovezati na niz od tri pobeda, doci do nove i bitnijih tri boda. dojave.rs

Facebook