web analytics

Girondiansi su bili u velikom padu još od kada su osvojili ligašku titulu u sezoni 2008/09, ali dolazak bivšeg trenera Francois Gillota na čelo ekipe čini se da je ostvaren veliki napredak u klubu. Rezultat svega se može vidjeti kada su ovi Francuski giganti zauzeli mjesto koje ih vodi na Europske kvalifikacije i to sve zahvaljujući vrlo dobroj izvedbi u prošloj sezoni a gdje i ova nova izgleda da ide istim tokom. Poraz od 3:0 u Europskoj Ligi od ekipe Newcastlea je prvi neuspjeh ove momčadi, ali ipak ekipa ima još uvijek šanse da ostane neporažena na domaćem ligaškom takmičenju.
Međutim, neuspjeh da savladaju ekipe Nice i Ajaccio kod kuće su sigurno znak da nešto polako počinje da popušta u redovima doma ći na ovog duela pa stoga mislim da možemo očekivat male izmjene u sastavu. U ovoj utakmici obrambeni igrač Carlos Henrique je suspendovan nakon što je dobio tri žuta kartona iz tri posljednja susreta dok su Gregory Sertic, Nicolas Maurice-Belay i Fahid Ben Khalfallah i dalje igrači na koje Gillota neće moći računat pa stoga očekujem formaciju 4-2-3-1 gdje bi trebali da se nađu Carrasso, Mariano, Sane, Planus, Tremoulinas, Plasil, N’Guemo, Jussie, Obraniak, Gouffran i Diabate.
Lille je nedvojbeno jedno veliko razočareje tokom ove sezone i to nakon što momčad jednostavno nije pronašla idealnu formu za igranjem nogometa kakav je to bio u prošlim godinama. Nakon što su izgubili na oba susreta u Ligi Prvaka grupne faze, momčad Rudi Garcie je mogla uzeti svega deset bodova iz osam ligaških utakmica, tako da nije ni čudno što se ova ekipa trenutno nalazi na 10 mjestu ukupnog poretka. Momčad Lillea je konačno u zadnjem kolu uspjela jednom dobrom igrom prekinuti niz od šest utakmica bez pobjed protiv ekipe Ajacciao i to kod kuće, dok bi ova internacionalna pauza možda mogla vratit određenu snagu i samopouzdanje pred nastavak sezone.

Facebook