web analytics

Arsenal je napravio veliku buku zbog odlaganja meca protiv West Hama posto je u Londonu strajkovala opdzemna zeleznica, ali cini se da je ta buka bila kontraverzna. Wenger sigurno nije uzivao u mecevima koji su se igrali na Boksing Day posto su svi timovi oko njih pobedili. Arsenal je sada na 7. mestu sa 30 bodova, odnosno 3 manje od timova koji se bore za mesto u Ligi Sampiona. Arsenal ima skor 4-2-2 na svom terneu uz gol razliku 18-10 na tim mecevima. Oni su polako oodradjivali posao u prvenstvu iako je glavna vest bila da su eliminisani od Bradforda u Liga Kupu. Arsenal je pobedio na poslednja 3 prvenstvena meca i porazeni su samo jednom na poslednjih osam meceva Premier Lige. Topdzije su pobedile na 3 od poslednja 4 meca na svom terenu u svim takmicenjima i postigli su barem po 2 gola na 4 od poslednjih 5 utakmica na svom terenu. Sms dojave
Dok se Arsenal odmarao, Newcastle je pokazao fantasticnu igru na Old Traffordu, ali su na kraju i pored dobre igre porazeni 4:2. Ekipa je pokazala dosta toga dobrog, ali na kraju ipak nisu uspeli da dodju makar do boda na tom mecu. Oni su trenutno na 15. mestu sa 20 osvojenih bodova sto im daje prednost od 5 bodova u odnosu na timove kjoi su u zoni ispadanja. Oni su jedina ekipa koja nije pobedila na gostovanjima ove sezone, imaju skor 0-4-5 i gol razliku 11:18. Poraz na Old Traffordu je bio cetvrti na poslednjih 5 meceva u svim takmicenjima dok je niz poraza na gostovanjima sada dosao do 5. Newcastle je primio barem po 2 gola na svakom od meceva koje su izgubili, dok su postigli samo 2 gola na 4 meca pre utakmice na Old Traffordu. Cheick Tiote ce ponovo moci da igra posto je odradio suspenziju, ali Mike Williamson nece moci da igra posto je dobio 5. zuti karton veo sezone.
Dodatni odmor koji je Arsenal imao pre ovog meca ce im verovatno dati neopodnu svezinu, ali ce otpor koji je Newcastle pruzio na Old Traffordu da ucini ovaj mec mnogo tezim za goste. Rani gol bi mogao da ubije motiv gostima koji su porazeni na poslednjih 5 gostovanja u svim takmicenjima i mislim da Arsenal ima dovoljno kvaliteta da slavi na ovom mecu.

Facebook